Amanduskake

Som lovet på Snapchat og Instagram i dag, så kommer nå oppskriften på Amanduskake. Navnet har den enkelt og greit fått fordi det ble den første bursdagskaka til minstemann i hus her som jo heter Amandus. Inspirasjonen til denne, fant jeg fra en amerikansk kokebok jeg har. Men ingenting kan jo brukes som det er i min verden, så den fikk noen justeringer, og jeg endte opp med denne. Oppskriften baserer seg på hjemmeblandet melmiks, noe som er lettere enn man skulle tro. Jeg har prøvd en lignende kake med toro fin kakemiks, de blir litt tyngre da, men er likevel helt ok. Om du velger en ferdig melmiks, så husk å droppe xanthan gum i oppskriften, ellers ender du opp med en gummiball.

Melmiksen:
1 liter brunt rismel finmalt
3 1/4 dl potetstivelse
2 dl tapioca stivelse
BUNN:
6 dl melmiks
3 dl kakao
1 ts xanthan gum
6 dl sukker
2,5 ts natron
1,5 ts bakepulver
Eggerstatning for 1 egg (eventuelt 1 egg hvis egg kan brukes)
6 dl rismelk eller soyamelk
1,2 dl + 2 ss rapsolje
1,5 ts vaniljeekstrakt
KREM:
300 gram melkefritt margarin
150 gram melkefri sjokolade
250 gram melis
1 ts vaniljesukker
Bland det tørre i en bolle, og det våte i en mikserbolle.
Pisk det våte sammen, og ha i litt og litt av det tørre
Fordel røren over i to springformer på 20 cm i diameter
Stekes ved 175 grader i 45 minutter.
La kakebunnene hvile i 30 minutter i forma, før du setter de på rist.
Avkjøl bunnene helt, og kutt til, sånn at de blir flate og fine.
Smelt sjokoladen i et vannbad, eller på svak varme i microen.
Pisk sammen melis, margarin og vaniljesukker.
Avkjøl sjokoladen litt, og ha i margarinblandingen.
Fordel litt krem mellom kakebunnene, og kle kaken med resten av kremen.

 

Legg inn en kommentar