
Denne kaken her er perfekt når du ikke vet om du vil ha en vanlig eplepai eller en crumble pai. For her er det mørdeigen i bunn, deilige epler i midten og crumble på toppen. Når den har fått kjølt seg ned, så kan man skjære den i perfekte biter som man kan spise uten skje også. Praktisk kake for alle avslutninger og selskap, eller som en liten snack på veien for ungene.
Mørdeig:
125 gram margarin uten melk
50 gram sukker
175 gram Schär mix b
Fyll:
4 epler
25 gram sukker
litt kanel
1 ss vann
Crumbletopping:
100 gram margarin uten melk
5 ss schär mix b
100 gram havregryn
1 ts kanel
100 gram lys brunt rørsukker
100 gram hakkede mandler
Bruk en firkantet form på 20 cm, eller en rektangulær liten form.
Lag først mørdeigen. Kna margarinet inn i det tørre, og press den ut i formen i et jevnt lag.
Stekes ved 180 grader i 20 minutter.
Lag fyllet mens bunnen steker. Skrell og skjær eplene i terninger.
Ha alt til fyllet i en kjele, kok opp og senk varmen.
La det koke til det mørner.
Hell fyllet over mørbunnen.
Lag crumble ved å blande alt det tørre og kna inn margarinet til en jevn deig.
Spre crumble over eplefyllet
Stekes ved 180 grader i 10-15 minutter, til toppen er sprø og gylden.
Legg inn en kommentar