Apple crumble bars

Denne kaken her er perfekt når du ikke vet om du vil ha en vanlig eplepai eller en crumble pai. For her er det mørdeigen i bunn, deilige epler i midten og crumble på toppen. Når den har fått kjølt seg ned, så kan man skjære den i perfekte biter som man kan spise uten skje også. Praktisk kake for alle avslutninger og selskap, eller som en liten snack på veien for ungene.

 

Mørdeig:

125 gram margarin uten melk

50 gram sukker

175 gram Schär mix b

 

Fyll:

4 epler

25 gram sukker

litt kanel

1 ss vann

 

Crumbletopping:

100 gram margarin uten melk

5 ss schär mix b

100 gram havregryn

1 ts kanel

100 gram lys brunt rørsukker

100 gram hakkede mandler

 

Bruk en firkantet form på 20 cm, eller en rektangulær liten form.

Lag først mørdeigen. Kna margarinet inn i det tørre, og press den ut i formen i et jevnt lag.

Stekes ved 180 grader i 20 minutter.

Lag fyllet mens bunnen steker. Skrell og skjær eplene i terninger.

Ha alt til fyllet i en kjele, kok opp og senk varmen.

La det koke til det mørner.

Hell fyllet over mørbunnen.

Lag crumble ved å blande alt det tørre og kna inn margarinet til en jevn deig.

Spre crumble over eplefyllet

Stekes ved 180 grader i 10-15 minutter, til toppen er sprø og gylden.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar