Blåbærterte med mandelfyll (med egg)

Må bare si at denne terten smaker veldig mye bedre enn den ser ut. Det er ikke lett å få mørdeig til å se pent ut uten gluten så lenge den ikke er i en form. Men smaken er det ingenting å utsette på. 

Bunn:
225 gram toro fin kakemiks
1/4 ts salt
50 gram melis
125 gram margarin
1 eggeplomme
litt kaldt vann

Bland det tørre i en bolle. Kna inn margarinet så det blir en smuldrete deig. Ha i eggeplommen og kna inn. Ha i bittelitt vann om gangen. Maks en spiseskje i slengen. Jeg trengte rundt 2,5 spiseskje på deigen da bildet ble tatt. Bruk hendene og kna deigen til den jevn og fin deig. Normalt sett skal mørdeiger ligge i kjøleskap en stund før utbaking. Men det har jeg erfart at overhodet ikke fungerer med glutenfrie mørdeiger. Så jeg baker ut med en gang. Kjevle ut deigen til en sirkel på ca 30 cm. Her gjorde jeg det enkelt for meg selv, da den er vanskelig å få flyttet hel, så jeg trykket den i rett fasong, og kjevlet ut mens den lå på bakeplaten.

Fyll:
75 gram malte mandler (eventuelt finhakkede)
2 ss toro fin kakemiks
50 gram margarin
50 gram sukker
1 egg
1 eggehvite (bruk gjerne den som er igjen etter bunnen)
250 gram ferske blåbær

1 egg til pensling 
litt brunt strøsukker 

Ha mandler og mel i en foodprocessor, blender eller lignende. Kjør kjapt til blandet. Ha i margarin og sukker, og kjør til en jevn masse. Bruk gjerne pulseringsknapp hvis du har, for da ungår du at det blandes for mye og bare blir gjørme. Ha i egget og pulser til en glatt og jevn masse. Smør massen utover deigesirkelen, og strø blåbærene over. Brett opp kantene på terten, og pensle med egg før du strør med brunt strøsukker (demerasukker). Stekes ved 200 grader i 30-35 minutter. 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar