Rundstykker

Dette er en oppskrift som kom til gjennom slumping, prøving og feiling, men som har blitt en stor hit her i huset. Jeg har ikke noe 100% sikkert mål på Schär mix b, og det er rett og slett fordi melet sveller en del mens det kjøres i maskinen, og …

Brioche

For noen dager siden, så la Kathrine hos Gluten- og melkefri inspirasjon ut en oppskrift på Brioche. For meg, var dette et helt ukjent navn på et bakverk, så jeg ble jo nysgjerrig. Når jeg da fant ut at det var en salig blanding av bolle og rundstykker på en …

Knekkebrød

En ting jeg har savnet helt siden jeg gikk over til glutenfritt, er ordentlige knekkebrød. Det er mange glutenfrie der ute, men enten er de med hvetestivelse, eller jeg synes ikke de metter og er gode. Noe rar bismak på de fleste. Så var jeg på besøk hos noen for …

Polarbrød

Etter sikkert ørten prøverunder på kjøkkenet, så knakk jeg endelig koden i kveld. Jeg har en lei tendens til å få all gjærbaks til å smake og ha konsistensen som gummi. Ikke at det hindrer meg i å prøve gang på gang å få det til. Så derfor stod jubelen …

Stekepannebrød

De små brødene her er helt geniale. Det går på null svisj å lage dem og de er kjempegode. Jeg har pleid å lage de til søndagsfrokost en del ganger, og de er en stor hit her i huset. 2,5 dl semper grov miks 1 ts bakepulver 1/2 ts salt …

Enkle, grove rundstykker

En liten modifisering fra den forrige rundstykkeoppskrifta mi. Vært stor suksess også hos de som tåler gluten som har smakt dem. De synker litt sammen når de blir kalde, og de kan virke litt deigete i midten, men de er det ikke. Og viktig å huske at om de skal …