Brownies med pistasjnøtter

Brownies er en kake jeg har et ambivalent forhold til. Jeg føler de enten blir for søte eller for tunge, ikke seige nok, eller bare blæh. Men så er jeg så svak for pistasjnøtter, at jeg ikke klarte å la være å prøve meg på en oppskrift jeg fant i et amerikansk matblad for en tid tilbake. Som vanlig må det noen justeringer til for at ting skal fungere. Men for meg, er det her den ultimate brownien! Og det beste er jo at den er minst like god dagen etter og!

 

150 gram margarin uten melk

150 gram kokesjokolade fra Coop (den mellomste typen)

60 gram pistasjnøtter

3 egg

2,5 dl sukker

2,5 dl toro fin kakemiks

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

Smelt margarinet.

 

Ha i sjokoladen i biter, og rør til den har smeltet ned i margarinet.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Bland i margarin/sjokoladeblandingen.

Ha i mel, bakepulver og vaniljesukker.

Ha i litt mer mel, hvis røren virker veldig tynn. Det skal være litt tykkelse på den.

Bland i pistasjnøttene.

Kle en form på 20×30 cm med bakepapir, og hell over røren.

Stekes ved 175 grader i 25-30 minutter.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar