
På kort tid i går, fikk jeg flere henvendelser om oppskrift på denne her, så håper det faller i smak. Kaka ble til, fordi jeg hadde en plan som ikke funka. Er det ikke sånn de beste tingene kommer til da? Vi skulle ha høstmarked i minstens barnehage, og jeg hadde store planer om å bake kladdkake med nøtter. Helt til jeg kom på at det jo er nøtteforbud i barnehagen. Så da ble det litt endringer i oppskriften og vips stod jeg der med en helt vidunderlig god brownie. Den smuldrer litt når man flytter på stykkene, men setter du den kaldt en times tid, så blir den mer kompakt. Jeg har brukt Coop sin kokesjokolade uten melk i denne.
4 egg
4 dl sukker
200 gram melkefritt margarin
1 dl alpro kremfløte
100 gram melkefri sjokolade
3 dl Toro fin kakemiks
2 ss kakao
Sjokolademousse:
Resten av boksen med kremfløte
100 gram melkefri sjokolade
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Smelt margarinet i en kjele, ha i fløte og sjokolade, og rør til sjokoladen har smeltet.
Hell sjokoladeblandingen i eggedosisen og visp til de er godt blandet.
Ha i det tørre, og pisk til en jevn og fin røre.
Bruk en liten langpanne (25×30 cm) og smør den eller dekk den med bakepapir. Hell røren i.
Stekes ved 200 grader i 20-25 minutter.
Avkjøl helt før sjokolademoussen has på.
Del kaken i passe biter. Jeg valgte å dele den i 15 biter.
Stivpisk resten av alpro kremfløte.
Smelt sjokoladen, og ha i.
Ha moussen over i en sprøytepose med stjernetip.
Sprut ut moussen på hvert kakestykke.
Avkjøl og server
Legg inn en kommentar