Brune pinner.

Brune pinner, eller colakaker som de også kalles, er små, sprø og deilige julekaker jeg faktisk ikke hørte om før for noen år siden. Jeg har funnet ut at å få de brune i fargen er nær umulig med glutenfritt mel. Men smaken er minst like god allikevel, og det er jo tross alt smaken som teller!

 

 

300 g melkefri margarin
300 g sukker
450 g Toro kakemiks
1 1/2 ts natron
1 1/2 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
1 1/2 ts sirup

Eggehvite, perlesukker, hakkede mandler

Margarin og sukker røres hvitt. Mel natron, bakepulver og vaniljesukker siktes i blandingen. Rør inn sirup. Deigen deles opp i emner. Trill til pølser som så trykkes ganske flate, 1/2-1 cm brede. Pensle med eggehvite, og strø på med perlesukker og hakkede mandler. Stekes på 150 c midt i ovnen til de er gylne. Når kakene er stekt, tas de ut av ovne. Flytt hele bakepapiret over på ris og la de hvile til de er nesten helt kalde. De er ordentlig bløte og porøse når de er varme. Skjær i skiver og oppbevar i lufttett boks. 

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar