
Dette er en oppskrift jeg har moderert en del på, men som jeg fant i et amerikansk kokeblad jeg hadde liggende. Blomkålrisen kan selvfølgelig byttes ut med vanlig ris om ønskelig. Da blir det mer karbohydrater, og det får en litt annen konsistens, men er du skeptisk til blomkålris så anbefaler jeg deg å prøve, for det er faktisk innmari godt!
Blomkålris:
1 stor blomkål eller to små
litt rapsolje
litt salt
1 rød paprika
1 liten løk
1/2 ts spisskummin
1/2 ts chipotle chili pulver
4 skiver ytrefilet av svin
Til servering:
Salsa
salat
avokado
guacamole
fersk koriander
Kutt blomkålen i små buketter og kjør de til risstørrelse i en blender eller lignende.
Varm oljen, og fres blomkålrisen med salt til den er mør, men enda har litt tyggemotstand.
Kutt paprika og løk i biter, og fres de lett. Ha i krydderet, og så svinefilet i strimler.
Stek til det er mørt og gjennomstekt.
Legg blomkålrisen i bunnen, fyll på med salat, og topp med kjøttblandingen.
Topp det hele med avokado, koriander, salsa og guacamole.
fersk koriander
Kutt blomkålen i små buketter og kjør de til risstørrelse i en blender eller lignende.
Varm oljen, og fres blomkålrisen med salt til den er mør, men enda har litt tyggemotstand.
Kutt paprika og løk i biter, og fres de lett. Ha i krydderet, og så svinefilet i strimler.
Stek til det er mørt og gjennomstekt.
Legg blomkålrisen i bunnen, fyll på med salat, og topp med kjøttblandingen.
Topp det hele med avokado, koriander, salsa og guacamole.
Legg inn en kommentar