Carne asada tallerken

Om du spør to meksikanere om en oppskrift, så får du som regel to forskjellige svar. For hver rett, finnes i tusen variasjoner kan det virke som. Søker man på nett på Carne asada, så får man også opp utallige varianter av retten. Denne tallerkenen som jeg har satt sammen, tar utgangspunkt i en av de jeg fant rundt, men med noen endringer for å få den optimal sånn som jeg ønsker at den skal være. Tradisjonelt sett, så er den laget av flank steak, som er noe av det møreste man får om man tilbereder det riktig. Men ytrefilet eller lignende går bra å bruke og.

3 dl ris

6 dl vann

en klype safran i pulverform

1/2 ts salt

1 liten løk

2 ss olivenolje

1,25 dl glutenfri hønsebuljong

1 boks brune bønner

300 gram oksekjøtt

salt

pepper

Hjertesalat

1 avokado

1 tomat

Ha ris, vann, salt og safran i en kjele. Rør rundt, kok opp, og skru platen helt ned til den svakeste styrken. Ha på lokk, og la den trekke i 20 minutter.

Skjær oksekjøttet i terninger, krydre med salt og pepper, og stek det i en panne til ønsket resultat.

Finhakk løken. Varm opp oljen i en panne, og fres løken forsiktig til den er gylden. Ha i bønner og hønsebuljong, og la det putre til det har kokt helt inn. Dette tar ca fire minutter.

Skjær opp hjertesalat, avokado og tomat. Fordel de ulike ingrediensene på en tallerken, og legg biffen på toppen av salaten.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar