Chocolate crinkle cookies

Enkelte ting går meg tydeligvis hus forbi. Eventuelt er det en mulighet for at facebook og instagram gjør det lettere å få med seg andre lands mattradisjoner. Uansett, disse oppdaget jeg i en gruppe jeg er i på Facebook, men vedkommende ville ikke dele oppskrift. Så da måtte jeg i gang med å lete meg fram etter oppskrifter, sammenligne og tenke meg fram til hvordan jeg skulle få de allergivennlige. Resultatet ble ikke mindre enn helt fantastisk!

 

2,5 dl kakaopulver

5 dl sukker

1,25 dl rapsolje

4 egg

2 ts vaniljeekstrakt

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

5 dl Schär mix B

1-1,5 dl melis

 

Bland sukker og kakaopulver i en bolle.

Ha i rapsolje, og bland godt.

Visp i et og et egg. Bruk gjerne en sleiv og håndkraft på denne.

Ha i vaniljeekstrakt, bakepulver og salt.

Hell til slutt i alt melet, og bland godt.

Nå er deigen bløt og flytende. Sett den i kjøleskapet, og la den hvile i 3-4 timer.

Ta deigen ut av kjøleskapet, bruk en skje til å da opp deigen.

Form til kuler, og rull de i melis før de legges på bakeplater.

Trykk forsiktig så de flater seg bittelitt ut. Deigen holder til ca 30 kaker.

Ha litt avstand mellom dem, for de flyter godt utover.

Stek ved 175 grader i 15 minutter.

La de hvile på bakeplaten i noen minutter før du flytter de over på rist.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar