
Navnet chow chow har jeg hørt her og der opp gjennom årene. Og når jeg tok et google søk, så ga det meg utallige varianter av oppskrifter, og ufattelig mange sider om hunderasen. Men i en kokebok fra 80-tallet, fant jeg en oppskrift som frista meg veldig å prøve. Og jeg angrer ikke, for å si det pent. Det krever litt tid siden den skal koke en stund, men når ungene kaster seg over maten, og alle sier mmmm i kor, da er det verd det!
1 kilo svinekjøtt
1 stor purre
4 små løk
1 ts karri
6 dl grønnsaksbuljong
litt salt og pepper
1/2 dl alpro matfløte
2 ss maisstivelse
sukkerkulør
Skjær kjøttet i litt store terninger.
Skjær løk og purre i strimler.
Varm litt olje i en dyp panne eller stor kjele/gryte.
Fres kjøttet noen minutter til det har fått god skorpe.
Ha i løk og purre, og fres til det begynner å bli mykt. Hell over buljong og karri.
Sett på lokk, kok opp og senk varmen. La det koke i 35 minutter.
Bland maisstivelsen ut i matfløten, og hell i helt på slutten.
Ha i et par dråper sukkerkulør.
Serveres med ris og salat.
Legg inn en kommentar