Eplekake

Eplekake har alltid vært en av mine store favoritter på kakebordet. Og lykken var ganske så stor da jeg endelig fikk det til på en god måte for noen år siden. I begynnelsen, brukte jeg eggerstatning, siden jeg reagerte på egg en periode. Den er nå byttet ut med egg, og det gjør kaken litt mer kompakt. Ellers er smaken minst like god uten. Det kan lønne seg å legge et bakepapir over kaken mens den steker, så den ikke blir brent på toppen. Dette er en kake jeg har fått mye skryt for opp gjennom årene. Ikke bare av allergikere, men også mennesker uten allergi, synes denne er helt nydelig.
5 dl toro kakemiks
1 ss bakepulver
1 ss vaniljesukker
100 gram margarin
3 dl sukker
Eggerstatning for 3 egg/3 egg
2 dl rismelk
3-4 epler
sukker
kanel
 
Bland det tørre i en bolle.
Pisk sammen margarin og sukker.
Ha i eggerstatningen eller eggene, og bland godt.
Ha i halvparten av melka og visp det jevnt.
Ha i halvparten av melet og miks.
Ha så i resten av melka, visp og ha i resten av melet.
Ha over i en 25 cm rund springform.
Skrell eplene, og kutt de i små terninger.
Ha eplet over i formen, og strø sukker og kanel på toppen.
Stekes ved 200 grader i ca 60 minutter.
La kaka avkjøle i forma. 
 
 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar