Eplemuffins med vaniljekrem

Denne ideen her poppet opp i hodet mitt i sommer en gang. Og de har vært en favoritt for alle her fra første stund. Jeg har laget de til både bursdager og kakesalg med stort hell. De er mye lettere enn man tror, og så innmari verd den lille innsatsen man legger i dem. Eneste ulempen er at oppskriften er litt stor, da den rekker til hele 24 muffins. Men de fungerer godt til å fryses ned om det skulle bli for mye. Ellers er erfaringen min at disse går unna i en feil både blant store og små. Man kan selvfølgelig gjøre de litt mer vanskelige ved å lage hjemmelaget vaniljekrem, men jeg synes det er greit å jukse med poser fra Freia, da det gjør muffinsene en god del lettere å lage.

 

100 gram margarin uten melk

3 dl sukker

3 medium egg

1 ss bakepulver

1 ss vaniljesukker

2 dl rismelk eller soyamelk

ca 5 dl Schär mix C eller toro fin kakemiks

 

2 poser freia vaniljesauspulver

4 dl soyamelk eller rismelk

 

5-6 epler

sukker

kanel

 

Visp margarin og sukker til det er porøst.

Tilsett eggene og bland godt sammen.

Bland inn vaniljesukker og bakepulver.

Ha i halvparten av plantemelken, så halvparten av melet.

Bland så i resten av melken, før resten av melet. Røren skal være medium tykk, så ha evnt i litt mer mel om nødvendig.

Fordel røren i 24 muffinsformer.

Bland sammen vaniljesausposene og plantemelken, og fordel kremen i muffinsformene over røren.

Skrell og skjær eplene i terninger. Fordel de utover formene.

Strø på sukker og kanel.

Stekes ved 200 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne og eplene møre.

Avkjøl litt i muffinsbrettene før de flyttes over på rist.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar