Eplepai

Nå er det tid for norske epler i butikkene. Epletrærne rundt om i hagene bugner av nydelige og modne epler. Og hva er vel bedre enn å lage en eplepai? Jeg har alltid vært veldig glad i eplekake, og aldri egentlig sett poenget i eplepai. Før jeg lagde denne. Når man først har funnet en paideig som virkelig smaker godt, så åpner det seg en hel verden av nye muligheter. Og den smaker nydelig med en kule vaniljeis eller litt vaniljekrem til.

 

Paibunn:

150 gram melkefritt margarin

5 dl schar miks B

1 ss fiberhusk

1/2 dl sukker

Litt kaldt vann

 

Fyll:

3-4 epler

Sukker

Kanel

 

Ha det tørre i en bolle, og smuldre i margarinet.

Kna til det er en jevn deig, og tilsett litt kaldt vann for å få deigen jevn og fin.

Ta av en liten del av deigen, og legg til side. Dekk med plast så den ikke tørker.

Dytt paideigen ut i en paiform på 26 cm.

Prikk med gaffel og forstek på 175 grader i 15 minutter.

Kutt eplene i terninger, strø over sukker og kanel, og stek de på 200 grader i 15-20 minutter til de er møre.

Ha eplefyllet over i paiskallet, og lag mønster av resten av paideigen på toppen.

Stekes på 175 grader i 10-15 minutter til toppen har fått litt farge.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar