
For ikke så lenge siden, fikk jeg en svær bunke med kokebøker av et eldre familiemedlem. Kokebøkene stammer fra 60-70- og 80-tallet, og inneholder de utroligste retter, kaker og desserter. Mye av det har jeg aldri hørt om engang. Men desto mer moro er det å finne inspirasjon. Prøve meg fram, gjøre de allergivennlige og se hvordan det ender opp. Og den her ble en stor suksess hos både liten og stor her i huset.
2 egg
1 ss sukker
1,25 dl rismelk
1/2 ts bakepulver
2 dl Schär mix B
2 ss flytende melkefritt margarin
2-3 epler
Melis til dekor
Skill eggene, og stivpisk eggehvitene.
Pisk sammen eggeplommer og sukker.
Ha i melka, og pisk godt inn.
Ha så i bakepulver og mel, og visp godt.
Vend i margarinet.
Vend forsiktig i de stivpiskede eggehvitene.
Bruk en liten langpanneform, og smør den med melkefritt margarin.
Hell over pannekakerøren og fordel den jevnt i forma.
Skrell og skjær eplene i skiver.
Fordel epleskivene rundt i pannen, og dytt de litt ned i røren.
Stekes ved 225 grader i 20-25 minutter.
La den avkjøle litt, og sikt over litt melis for dekor.
Legg inn en kommentar