Eplepannekake stekt i ovnen

For ikke så lenge siden, fikk jeg en svær bunke med kokebøker av et eldre familiemedlem. Kokebøkene stammer fra 60-70- og 80-tallet, og inneholder de utroligste retter, kaker og desserter. Mye av det har jeg aldri hørt om engang. Men desto mer moro er det å finne inspirasjon. Prøve meg fram, gjøre de allergivennlige og se hvordan det ender opp. Og den her ble en stor suksess hos både liten og stor her i huset.

 

2 egg

1 ss sukker

1,25 dl rismelk

1/2 ts bakepulver

2 dl Schär mix B

2 ss flytende melkefritt margarin

2-3 epler

Melis til dekor

 

Skill eggene, og stivpisk eggehvitene.

Pisk sammen eggeplommer og sukker.

Ha i melka, og pisk godt inn.

Ha så i bakepulver og mel, og visp godt.

Vend i margarinet.

Vend forsiktig i de stivpiskede eggehvitene.

Bruk en liten langpanneform, og smør den med melkefritt margarin.

Hell over pannekakerøren og fordel den jevnt i forma.

Skrell og skjær eplene i skiver.

Fordel epleskivene rundt i pannen, og dytt de litt ned i røren.

Stekes ved 225 grader i 20-25 minutter.

La den avkjøle litt, og sikt over litt melis for dekor.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar