Fæmøkake

Hvor navnet på denne kommer fra, aner jeg virkelig ikke. Jeg fikk en stor bunke kokebøker fra 80-tallet, og denne kaken var en av de som stod i disse bøkene. Jeg har aldri hørt om den før, men den frista så veldig at den bare måtte prøves. Og den ble en stor suksess for alle her. Jeg har prøvd å søke på nett for å finne noe info om kaken, men der feiler til og med Google meg. Så da får jeg bare ta til takke med at den smaker godt, og ser ganske ok ut og, selv om jeg ikke er den beste til å pynte kaker.

 

150 gram melkefritt margarin

150 gram sukker

3 egg

150 gram Schär mix B

1 ts bakepulver

3 ss usøtet soyamelk

 

3 dl eplemos (hjemmelaget eller fra glass)

1 boks alpro kremfløte

4 ss sukker

 

100 gram melis

1 ss kakao

3 ss vann

 

 

Pisk melkefritt margarin og sukker luftig og lett.

Ha i et egg av gangen.

Ha vekselsvis i soyamelk og mel/bakepulver

Hell over i en 22 cm form.

Stekes ved 180 grader i 35-40 minutter.

Avkjøl delvis i forma, før den flyttes til rist.

 

Del kaken i to, og fordel eplemosen på den ene delen.

Pisk alpros kremfløte og sukker, og fordel 2/3 av kremen over eplemosen

Legg på den andre kakedelen.

Bland sammen melis, kakao og vann, og fordel utover toppen på kaka, det vil renne litt nedover sidene.

Ha resten av kremen i en sprøytepose og dekorer kaken.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar