Favorittsjokoladekake. (med egg)

Denne kaken har utgangspunkt i en gammen familieoppskrift som vi brukte til alt av bursdager og selskaper i hele min oppvekst. Med litt justeringer, så har den blitt til den beste sjokoladekaken jeg noen gang har smakt. 

3 medium egg
250 gram sukker
100 gram margarin
2,5 dl soyamelk
300 gram toro fin kakemiks
5 ss kakao
2 ts bakepulver

Krem:
2,5 dl alpro kremfløte
150 gram melkefri sjokolade
200 gram margarin
250-300 gram melis
3 ss kakao

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Smelt margarinet, og vend forsiktig i. Ha i soyamelka. Sikt i det tørre, og bland til en jevn røre. Ha evnt litt mer mel i hvis røren blir for tynn. Ha røren over i en smurt springform med 26 cm i diameter. Stekes nederst i ovnen på 175 grader, i ca 50-60 minutter. Avkjøl kaka i formen den første halvtimen, deretter på rist.


Ha alpro kremfløte og sjokolade i en kjele, og varm opp. Rør godt til all sjokoladen har smeltet. Men ikke la det begynne å koke. Sett til side. Visp sammen margarin, melis og kakao til en luftig smørkrem. Ha sjokoladeblandingen litt og litt i, gjerne en og en spiseskje, mens du pisker videre. Smak til om den er søt nok. Kremen blir ganske bløt og flytende, men den stivner når den kommer i kjøleskap. Så lett å jobbe med, men samtidig flyter den ikke ut senere. Del kaken i to, og ha et lag med krem i midten.Fordel resten av kremen på og rundt kaka, og bruk restene til å sprøyte ut dekor hvis ønsket. Settes kaldt minst en time før servering. Har den stått lenger i kjøleskap, anbefaler jeg at den tas ut av kjøleskapet 20-30 minutter før servering, så kremen myknes opp litt.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar