Festkaker for alle og enhver

17.mai nærmer seg med stormskritt, og små og store landet rundt skal feire dagen med is, brus, kaker og god mat fra morgen til kveld. Dessverre er det også en dag som kan innebære at mange føler seg litt utenfor. På skoler og andre arrangementer, er det ofte mye å velge mellom, så lenge man ikke er en allergiker. Og hvis det ikke er en allergimamma som har bakt den dagen, så ender man ofte med en toro langpanne, hvis man er heldig. Og selskapene rundt om bugner av deilige kaker, mens allergivennlige festkaker kan det være langt mellom. Derfor har jeg laget et innlegg, hvor jeg samler mine beste tips for gluten og melkefrie festkaker. Og litt enklere langpannekaker som smaker nydelig, og passer perfekt på et kakebord under et arrangement.

Verdens beste er en klassiker på de fleste kakebord. Sukkerbrød, mareng og nydelig vaniljekrem. Og den kan lett lages uten gluten og melk

Verdens beste (med egg)

Ostekake er en stor favoritt her i huset. Frisk i smaken, og helt nydelig. Enkelt å lage er den også.

Ostekake.

Pavlova har på mange måter blitt det nye store innenfor festkaker på 17.mai. Med masse friske bær så ser den ut som et norskt flagg. Minipavlovas er minst like godt som de store. Og veldig morsomme både å lage og servere. Min versjon er med sjokolade og fersken. Men du kan fint bytte det ut med bær og vaniljesaus om ønskelig.

Minipavlova med sjokoladekrem (med egg)

Seige sjokolademuffins med sjokolademoussekrem har blitt mitt varemerke nesten. Jeg har laget de til alle slags anledninger, og de forsvinner i en fei! De smaker helt nydelig, og er en stor vinner blant alle som har smakt dem.

Seige kladdmuffins med sjokolademousse

Sjokolademuffins uten egg er en sikker vinner om man skal ha en kake som inkluderer alle allergier. De smaker kjempegodt og er enkle å lage.

Sjokolademuffins uten egg

Djevelsk mørk sjokoladekake… Bare smak litt på det navnet. En bedre langpanne til kakebordet finnes ikke! Den er saftig, myk, smakfull og rett og slett fantastisk!

Djevelsk mørk sjokoladekake.

Sjokoladebløtkake lagde jeg for første gang på mannen min sin bursdag i januar i år. Og jeg kan love at den ble en suksess! Denne står garantert på vårt bord i år!

Sjokoladebløtkake.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar