Festkaker på allergivennlig vis.

Mai står for døren, med festligheter, konfirmasjoner og ikke minst 17.mai feiringer. Og er det en ting vi nordmenn er flinke til, så er det å spise kaker i festlige lag. Derfor har jeg samlet mine favorittkaker for enhver festlig anledning i innlegget her.

 

Rabarbra og jordbærpai med marengslokk.

Det høres kanskje vanskelig ut, men det er det ikke. Og det smaker så godt av vår og sommer. Nå som mai står for døren, begynner også rabarbraen å komme fram, og da er det bare å lage og nyte alt den kan by på. Det her er den perfekte kombinasjonen av søtt og surt for vår del. Denne kan du lett gjøre eggfri, ved å droppe marengsen, og lage litt lokk eller dekor av restene av paideigen.

Rabarbra og jordbærpai med marengslokk

 

Sjokoladebløtkake

Jeg har aldri vært noe stor fan av bløtkaker. Ofte har jeg følt de blir kvalmende og for søte, men den her er usannsynlig god! Den forsvinner i full fart til og med hos de mest kresne kakespisere.

Sjokoladebløtkake.

 

Verdens beste/Kværfjordkake.

Dette er en av de kakene jeg aldri likte da jeg var yngre. Alt for søtt. Men i voksen alder har jeg lært meg å sette pris på denne her, og den har vært med på mang et kakebord i etterkant.

Verdens beste (med egg)

 

Suksessterte/suksesskake

Kjært barn har mange navn sies det, og denne er vel et eksempel på det. Litt jobb med kremen, men såååå verd den lille tida man legger i den. Eneste ulempen med denne kaka, er at jeg alltid spiser så alt for mye av den.

Suksessterte

 

Minipavlova med mango eller fersken

Pavlova har vel nesten blitt symbolsk med 17.mai her i landet. I motsetning til folk flest, så har ikke denne kaka falt i smak for min gane. Men disse små minipavlovaene med mango eller fersken derimot, de funker! Det syrlige mot det søte gjør de til perfekte porsjonsdesserter.

Minipavlova med sjokoladekrem (med egg)

 

Djevelsk mørk sjokoladekake.

Dette er en langpannekake litt utenom det vanlige. Så myk, så saftig, så mørk… Den er farlig god og alle som kommer i nærheten av den, vil ha mer! Og den er helt uten egg også!

Djevelsk mørk sjokoladekake.

 

Og sist, men ikke minst… Ostekake!

Tenk at det går an å lage ostekake melkefritt! Og det er jo såååå godt! Ikke er det så vanskelig heller, og den er eggfri. Så hva er vel bedre enn det?

Ostekake.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar