Fine rundstykker med valmuefrø

Nå begynner endelig koden å knekkes skikkelig når det kommer til gjærbakst, og gjett om det er moro. I oppskriften her, er det viktig at det brukes fersk gjær, ellers hever de veldig dårlig og blir små og harde. Og ikke la deg lure av at de ser små ut før de går i ovnen, for de eser enormt når de stekes.

3 dl vann
25 gram fersk gjær
1,5 ss fiberhusk
1 dl rapsolje
1 egg
50 gram jyttemel (blå)
300-350 gram toro lys melmix
1/2 ts salt
1 egg til pensling
valmuefrø
Var opp vannet til det er lunket, ha det og gjær i en kjøkkenmaskin, og la gå til gjæren har løst seg opp. Ha i fiberhusk, og la den kjøre rundt i et minutts tid, før du har i rapsolje, og så egg når oljen er blandet inn. La det gå til en jevn og fin masse. Ha i salt og jyttemel, og ha i toro lys melmix til slutt. Begynn med ca 250 gram, og øk på sakte til deigen er seig, men kompakt. Sånn at den er grei å få ut av bollen og jobbe med. Men viktig at den er bløtere og seigere enn vanlig gjærbakst med hvetemel er. Del deigen i 8 emner. Trill de ut til rundstykker og trykk de litt flate. La de heve på en bakeplate med et håndkle over i 30 minutter. Pensle med egg og strø på valmuefrø før de stekes. Stekes ved 200 grader på varmluft (viktig) i 15-20 minutter. Avjøl på rist

3 Kommentarer

  1. Beklager sent svar. Jeg har ikke prøvd å fryse disse dessverre de går så fort unna. Men vil tro de blir omtrent som focacciaen jeg baker med nesten samme oppskrift. At de blir tørre og må varmes for å få litt mer fersk følelse igjen.

Legg inn en kommentar