Fiskekakegrateng

Når man står på butikken, med fastsatt middagsliste og handeliste, for å finne ut at de er tomme for det man trenger. Ja, da må man legge kreativiteten i bløt. Eller noe i den duren. Og det var sånn denne oppskrifta kom til. Planen var nemlig fiskepudding i hvit saus, men den fiskepuddingen kunne jeg bare se langt etter. For til tross for at jeg var innom flere butikker, så var de utsolgt. Jeg prøvde å bytte over til bare vanlige fiskekaker, men det føltes ikke riktig. Og da slo ideen ned i meg, fiskekakegrateng! Det må vel være godt? Men jeg var allikevel skeptisk. Den skeptisimen forsvant som dugg for solen da jeg kjente hvor bra det ble. Og ungene dyttet inn på store mengder de også.  Og da kan man virkelig kalle det suksess. Jeg bruker de hjerteforma fiskekakene til Lofoten som er uten melk og gluten.

10-12 melke og glutenfrie fiskekaker

300 gram pasta penne eller fusili

3-4 gulrøtter

1/2 brokkoli

5 dl vann

1 terning grønnsaksbuljong

2.5 ss maisstivelse utblandet i vann

1 boks alpro matfløte

pepper

muskat

Vegansk ost etter ønske (jeg brukte violife på denne)

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Skrell og skjær gulrøtter og brokkoli i passe biter, og kok de møre

Kok opp vann med buljongterning i.

Ha i maisstivelse utblandet i vann, og la det tykne.

Ha i alpro matfløte

Smak til med pepper og muskat.

Bland grønnsaker, saus og pasta, og hell over i en ildfast form.

Stikk en og en fiskekake ned i blandingen.

Strø eller legg over vegansk ost.

Stekes ved 200 grader i 15 minutter.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar