Flatbrød i stekepanna

Når vi snakker om flatbrød her i Norge, så snakker vi om disse harde, tørre brødene som kjøpes i store pakker i matbutikken. Kommer man nedover i Europa og andre steder i verden, så snakker de om myke, litt seige og veldig gode brød. Gjerne stekt på steketakke eller i en steinovn. Siden jeg hverken har steketakke eller steinovn tilgjengelig, så tenkte jeg å prøve å lage de i en stekepanne, og det funka faktisk utrolig bra. Oppskriften holder til fire flatbrød.

50 gram teffmel
200 gram toro lys melmiks
1 ts salt
1/2 pakke tørrgjær
1/2 ts sukker
1 ss olivenolje
1 dl vann
1 dl usøtet soyamelk

Ha mel og salt i en bolle, og bland sammen. Lag en grop i melet, og ha i gjær og sukker. Varm vann og melk til det er lunket, og hell halvparten av vannet ned i gropa. La det stå i 10 minutter til gjæren begynner å boble godt. Ha i resten av væsken, og rør sammen. Denne deigen skal ikke kjøres i kjøkkenmaskin, men røres for hånd. Litt tungt på slutten, men det går bra. Dekk bollen med et håndkle, og la den stå og heve i 10 minutter. Ha litt mel på benken, og del deigen i fire. Rull de til baller, før du flater de ut til de er rundt en halv til en centimeter tykke. Dekk de på nytt med et håndkle, og la de etterheve i 20 minutter. Varm opp en stekepanne til den er middels varm. Ha i bittelitt olivenolje, og pensle den utover panna. Legg brødet nedi. Stek i ca 3 minutter på hver side til de er gyldne og fine. Gjør det samme med resten av brødene. 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar