Fløtekarameller

Er det en ting jeg har savnet siden jeg slutta å tåle melk, så er det karameller. Merkelig nok, for det var ikke noe jeg spiste så mye av før. Men når man ikke kan, så dukker plutselig lysten opp likevel. Å koke karameller selv, har jeg alltid sett på som noe komplisert og vanskelig, men det er jo faktisk ikke det! Det tar litt tid ja, men ellers gjør det seg selv i stor grad. Og disse kom ut av kjelen, skikkelig seige og gode og fulle av smak. Husk at jo lengre du koker den, jo seigere og hardere blir den. Ønsker du mykere, så stopp på 122 grader, ønsker du hardere, stopp på 125 grader.

 

1 ts vaniljesukker

2 dl alpro kremfløte

1 dl lys sirup

3 dl sukker

100 gram margarin uten melk

 

Ha alle ingrediensene, untatt margarin i en kjele.

Kok opp, senk varmen og la den koke uten røring til alt har løst seg opp.

Rør litt innimellom, og pass på at varmen på plata ikke er så høy at det brenner seg.

Bruk et termometer og la det bli 122-125 grader i karamellmassen.

Når den har oppnådd ønsket temperatur, ta kjelen av platen, og rør inn margarinet.

Kle en form på 15×20 cm med bakepapir, og hell i karamellmassen.

Når den begynner å sette seg skikkelig, lemp papiret ut av formen og del den i biter.

Gjør du dette for tidlig, vil de flyte utover, så pass på at den ikke er varm å ta på.

legg bitene uten at de kommer borti hverandre til de er helt kalde.

Pakk inn hver karamell i sitt eget papir og oppbevar de på benken.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar