Focaccia i Ultrapro

Jeg har laget mange focacciaer opp gjennom årene, noen mer vellykket enn andre. Siden jeg er i gang med å teste ut den herlige ultraproen min til forskjellige ting, så måtte jeg jo prøve den på focaccia og. Og for en focaccia! Den er så luftig og myk og fantastisk god! Jeg var noe skeptisk til den klissete deigen da jeg ikke smurte formen, for erfaringen min er at alt sitter fast i alle former når det gjelder glutenfritt. Man må smøre mye og er man heldig da, så slipper det greit. Men denne her var så enkel å få ut, jeg bare snudde forma på hodet og poff var den ute. Bedre blir det ikke! Jeg har en 5,7 liter ultrapro, men du kan fint bruke 3,3 liter og.

5 dl vann

25 gram fersk gjær

1 ss fiberhusk

1 egg

0,5 dl olivenolje

1/2 ts salt

50 gram blå jytte (arv)

ca 450 gram schär bread mix

rosmarin og soltørka tomater om ønskelig

Varm vannet til lunket, og rør ut gjæren.

Ha fiberhusk i, og la kjøkkenmaskinen gå til det har tyknet.

Ha i egg, olivenolje og salt.

Ha så i jyttemel, og la det kjøre et par minutter.

Ha i litt og litt Schär bread mix. La det kjøre et par minutter mellom hver dose.

Deigen skal være klissete å ta på, men slippe delvis fra kantene til bollen.

Ha olivenolje på hendene, og ta deigen ut av bollen.

Dytt den flatt ned så den dekker bunnen på ultraproen.

Sett på lokket og la den heve i 1 time.

Forvarm ovnen til 200 grader, sett forma med lokk på en kald rist og sett rista inn i ovnen. Jeg har fem riller i ovnen, og satte den på nest nederste rille.

La den steke i 45 minutter med lokket på.

Hvelv den ut på en rist så fort den er ute at ovnen. Avkjøl og nyt!

Be the first to comment

Legg inn en kommentar