Frozen yoghurt/sorbet

Jeg blir ikke enig med meg selv om dette smaker mest som yoghurtis eller sorbet, så det er nok en fin mellomting. Uansett, så smakte det veldig godt, og både liten og stor her momset i seg mer enn nok. Den på bildet er laget med bringebær, men man kan fint bruke andre bær og hvis man ønsker det.

1 beger alpro yoghurt naturell
400 gram frosne bær
40-50 gram melis

Kvelden før isen skal lages, må yoghurten henges opp. Yoghurt inneholder mye vann, og brukes den som den er, så blir det bare kliss. Ta en sil, legg oppi en tynn gasklut, og hell yoghurten i. Sett silen over en bolle, sett den i kjøleskapet og la den henge til dagen etter. Da vil du se masse væske i bunn av bollen, og yoghurten har fått en tykk og fin konsistens. Ha yoghurt, bær og melis i en kraftig blender eller kjøkkenmaskin med kniv, og kjør til en jevn og fin masse. Smak til om du ønsker en søtere smak, da er det bare å ha i mer melis. Det kan lønne seg å sikte i melisen for å unngå klumper.
Serveres med en gang etter laging.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar