
Fyrstekake er noe jeg har minner om fra barndommen. Ikke noe jeg var veldig fan av den gangen, da jeg synes det var for søtt og tungt. Men i voksen alder, så har jeg lært meg å sette pris på denne tradisjonsrike kaken. Men å prøve meg på den i glutenfri versjon, den satt langt inne altså! For dette var så skummelt at jeg bare ikke turte å prøve i en lang periode. Men så var det jo faktisk ikke så vanskelig som jeg trodde.
125 gram margarin uten melk
80 gram sukker
2 eggeplommer
2 ss vann
1,5 ts bakepulver
230 gram Schär mix b
150 gram malte mandler
150 gram melis
2 eggehviter
1 egg til pensling
Bruk en 22 cm rund form, eller en liten rektangulær form.
Rør margarin og sukker godt med en mikser.
Ha i eggeplommer og vann.
Ha i mel med bakepulver og kna godt sammen til en deig.
Ta av 1/4 del av deigen til topp.
Dytt deigen ut i forma, og dekk også sidene i forma med deig.
Sett den kaldt mens du lager fyllet.
Bland det tørre i en bolle
Pisk sammen eggehvitene lett, ikke stivpisk dem.
Bland alt godt sammen. Og fordel fyllet i forma.
Kjevle eller dytt ut resten av deigen, skjær i strimler og legg i kryss og tvers over mandelfyllet.
Pensle med sammenpisket egg.
Stekes ved 200 grader i 30-40 minutter.
Legg inn en kommentar