Fyrstekake

Fyrstekake er noe jeg har minner om fra barndommen. Ikke noe jeg var veldig fan av den gangen, da jeg synes det var for søtt og tungt. Men i voksen alder, så har jeg lært meg å sette pris på denne tradisjonsrike kaken. Men å prøve meg på den i glutenfri versjon, den satt langt inne altså! For dette var så skummelt at jeg bare ikke turte å prøve i en lang periode. Men så var det jo faktisk ikke så vanskelig som jeg trodde.

 

125 gram margarin uten melk

80 gram sukker

2 eggeplommer

2 ss vann

1,5 ts bakepulver

230 gram Schär mix b

 

150 gram malte mandler

150 gram melis

2 eggehviter

1 egg til pensling

 

Bruk en 22 cm rund form, eller en liten rektangulær form.

Rør margarin og sukker godt med en mikser.

Ha i eggeplommer og vann.

Ha i mel med bakepulver og kna godt sammen til en deig.

Ta av 1/4 del av deigen til topp.

Dytt deigen ut i forma, og dekk også sidene i forma med deig.

Sett den kaldt mens du lager fyllet.

 

Bland det tørre i en bolle

Pisk sammen eggehvitene lett, ikke stivpisk dem.

Bland alt godt sammen. Og fordel fyllet i forma.

Kjevle eller dytt ut resten av deigen, skjær i strimler og legg i kryss og tvers over mandelfyllet.

Pensle med sammenpisket egg.

Stekes ved 200 grader i 30-40 minutter.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar