Granola

Jeg har aldri vært noe fan av müsli, frokostblandinger osv. Og jeg har vel aldri helt skjønt forskjellen på granola og müsli heller skal jeg være ærlig. Men det hindret meg likevel ikke i å prøve å lage min egen granola for en tid tilbake, og jeg angrer ikke!!! For dette var godt altså! Enten sammen med litt yoghurt eller melk så metter det bra og smaker nydelig. Jeg har til nå laget versjoner både med tørket frukt og sjokolade. Usikker på sunnheten på den siste der, men godt var det! Siden jeg heller ikke er noe fan av rosiner, så styrer jeg unna det, og fyller på med annen god tørket frukt til jeg synes det har passende mengde.

 

5 dl glutenfrie havregryn

1,25 dl grovhakkede mandler

0,75 dl solsikkefrø

0,75 dl gresskarkjerner

1 ss kokosolje

2 ss honning

1 ss lys sirup

1 ts vaniljeekstrakt

tørket frukt/sjokolade etter ønske

 

Bland havregryn, mandler og frø i en bolle.

Ha honning, sirup, kokosolje og vanilje i en kjele.

La det smelte til det er helt flytende.

Bland det godt inn i det tørre, og fordel alt utover en bakeplate.

La det brunes i ovnen på 175 grader i ca 15 minutter. Men følg med, og rør gjerne litt underveis.

La det kjøle helt ned, ha så i frukt og oppbevar i tett boks.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar