
Dette her er en skikkelig 80-tallsrett på sitt beste. Enkel, smakfull og en stor suksess hos ungene i huset. Den kan brukes til hovedrett eller som siderett med kjøtt eller pølser ved siden. Den er ganske enkel å lage og, så den lages kjapt på en travel hverdag. Og det må man jo bare like.
5-6 poteter
3 store gulrøtter
1/2 blomkål
1 stor eller 2 små løk
250 gram frosne erter
5 dl grønnsaksbuljong
salt, pepper og fersk persille
Litt melkefritt margarin eller rapsolje
Skrell og skjær løken i skiver, ta fra hverandre skivene til løse ringer.
Skrell og skjær gulrot og potet i skiver, og legg til side.
Kutt blomkålen i buketter, og sett til side.
Smelt margarin eller varm rapsolje i en panne, og fres løken til den er blank.
Ha i poteter, gulrot og grønnsaksbuljong.
Kok opp, og la putre i ti minutter.
Ha i blomkålen, og la det putre i ytterligere 5 minutter.
Ha til slutt i erter, og la det koke i 5 minutter til.
Smak til med salt, pepper og persille.
Legg inn en kommentar