Grønnsaksgryte

Dette her er en skikkelig 80-tallsrett på sitt beste. Enkel, smakfull og en stor suksess hos ungene i huset. Den kan brukes til hovedrett eller som siderett med kjøtt eller pølser ved siden. Den er ganske enkel å lage og, så den lages kjapt på en travel hverdag. Og det må man jo bare like.

 

5-6 poteter

3 store gulrøtter

1/2 blomkål

1 stor eller 2 små løk

250 gram frosne erter

5 dl grønnsaksbuljong

salt, pepper og fersk persille

Litt melkefritt margarin eller rapsolje

 

Skrell og skjær løken i skiver, ta fra hverandre skivene til løse ringer.

Skrell og skjær gulrot og potet i skiver, og legg til side.

Kutt blomkålen i buketter, og sett til side.

Smelt margarin eller varm rapsolje i en panne, og fres løken til den er blank.

Ha i poteter, gulrot og grønnsaksbuljong.

Kok opp, og la putre i ti minutter.

Ha i blomkålen, og la det putre i ytterligere 5 minutter.

Ha til slutt i erter, og la det koke i 5 minutter til.

Smak til med salt, pepper og persille.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar