Grønt og godt

Med vår og sommer i anmarsj, så får jeg ofte lyst på litt lettere retter. Retter som er enkle å lage, som smaker godt og metter. Dette er en av disse. Masse herlige grønnsaker, kylling og ris med herlig dressing over. Du lager den på en halvtime, og hva er vel bedre enn det i en travel hverdag?

150 gram sukkererter

200 gram aspargesbønner

200 gram brokkoli

3 dl ris + 6 dl vann + 1 ts salt

2 kyllingfilet

2 ss gresskarkjerner

1 avokado

2 vårløk

 

Dressing:

1/2 beger alpro soyayoghurt uten søtning

en neve fersk persille

litt fersk basilikum

salt

pepper

 

Kutt brokkoli i buketter, og del aspargesbønnene og sukkerertene på midten.

Fres de myke i litt olje.

Kutt kyllingen i terninger, og stek den.

Kok opp vann, ris og salt. Ha lokket på og senk varmen til det laveste. Og la den stå i 20 minutter.

Legg ris i bunnen av bollen, fordel over grønnsaker og kylling.

Rist gresskarkjernene noen minutter i en tørr panne, og ha over.

Ha så på vårløk i skiver og avokado i terninger.

Bland sammen yoghurt, urter og krydder og dryss over.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar