Gryterett med karbonadedeig.

Jeg er alltid på jakt etter ulike gryteretter fordi det er så praktisk, enkelt og passer til alt. Og jeg skal ærlig innrømme at jeg savner litt den tida hvor jeg bare kunne kjøpe en pose i butikken og smelle sammen til noe som funka. Men med årene har det blitt noen gryteretter i oppskriftsboka mi, og denne her ble en ny favoritt fra første sekund. Porsjonen blir ganske så stor, men restene forsvinner til lunsj eller kveldsmat før man rekker å blunke. Og med en salat ved siden, er den ikke så aller verst i sunnhet heller.

 

600 gram karbonadedeig

3 små løk

5 store poteter

2 dl ris

8 dl vann

1/2 kinakål

2 ts karripulver

2 ts paprikapulver

1/2 ts pepper

salt

 

Skjær alle grønnsakene i skiver, og kinakålen i strimler.

Brun karbonadedeigen og løken i en kjele.

Ha oppi poteter, ris, vann og krydder.

Kok opp, ha på lokk, og la koke i rundt 10 minutter.

Ha i kinakålen, og la koke i ytterligere 10 minutter.

Smak til med salt, og server med salat.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar