Gulrotkake med vegansk ostekrem

Jeg har fått mange spørsmål den siste tida om oppskrift på gulrotkake, og hver gang har jeg måtte svare at jeg dessverre bare har oppskrift på gulrotmuffins. Så i dag slo galskapen inn, og jeg fant ut at dette måtte eksperimenteres med. Jeg hadde et heller mislykket forsøk på en gulrotkake for en del år siden, som ble flat, fettete og rett og slett vond. Så derfor har jeg fått litt skrekken rett og slett for denne typen kaker. Men i 30 varmegrader, og med smeltende ostekrem, så ble det allikevel et veldig bra resultat som kan anbefales videre.

2,25 dl rapsolje
3 egg
3 dl sukker
1,5 ts natron
1,5 ts bakepulver
2 ts kanel
4,5-5 dl toro fin kakemiks
5 dl raspet gulrot

Ostekremen:
2 bokser tofuline original smøreost
saften fra 1 appelsin
ca 200 gram melis

Ha rapsolje egg og sukker i en bolle, og pisk til den blir lysegul og fluffy. Ha i resten av det tørre. Nå er røren skikkelig tykk, men det skal den være, for når gulrøttene kommer i, blir den fort mer flytende. Skrell og rasp gulrøttene. Jeg presser de litt sammen i desilitermålet når jeg måler opp, for det er så godt med litt ekstra i. Rør gulrøttene inn i røren, og hell røren over i en smurt springform på 28 cm. Siden det glutenfrie melet ofte er litt ustabilt å bake med, kan det være greit å begynne med 4,5 dl, og heller spe på med litt mer om nødvendig. Stekes ved 175 grader, midt i ovnen i 1 time og 20 minutter. Legg et ark med bakepapir over formen ca halvveis så kaka ikke blir brent på toppen. 

La kaken hvile i forma til den er passe lunken til å tas ut av formen for hånd. Den synker litt sammen mens den kjøler ned. Når kaka er helt kald, så kan ostekremen lages og has på. Ha smøreost, melis og appelsinsaften i en bolle og miks til en jevn og fin krem. Smak evnt til med litt mer melis eller appelsinsaft om ønsket. Bre kremen over kaken, og pynt med valnøtter eller revet appelsinskall. Må oppbevares i kjøleskap pga ostekremen.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar