Hvem er jeg?

Jeg heter Ingrid, bor på prærien utenfor Mjøndalen og har to gutter (2013 og 2016). Jeg er født i 1978, så er godt i gang med livet, men føler meg langt fra gammel. Annet enn når kroppen krangler fordi det er kaldt, eller regner eller jeg har sittet for lenge i samme stilling. Helt fra jeg var lita har jeg elsket å stå på kjøkkenet. Jeg fikk være med oldefar da han lagde tradisjonell husmannskost som suppelapskaus og fersk suppe. Og jeg trasket rundt på jordene i beina hans som barn. Sådde, gjødslet og høstet grønnsaker med han som mitt store forbilde. Som voksen, havnet jeg fort inn i matbransjen som en naturlig del av interessen min for mat. Dessverre for meg, så har jeg en kropp som ikke alltid samarbeider, så jeg gikk etter hvert over til mat på hobbybasis.

I 2008 ble jeg skikkelig syk. Ingen fant ut hvorfor jeg var syk, men jeg gikk på store doser med syredempende og kvalmedempende og magen var helt spinnvill. Jeg hadde fått morbus crohns diagnosen fire år tidligere, men det var ikke den som var i gang. Heldigvis hadde jeg en flott fastlege som så problemene og begynte å tenke på maten jeg spiste. Jeg skrev dagbok med hva jeg spiste og formen jeg hadde, og sakte, men sikkert så vi sammenhenger med gluten og melk. Og gjett om jeg var glad for den kunnskapen jeg hadde om mat da! For det var virkelig en prøvelse å skulle endre alt, når utvalget var så lite som det var den gangen.

I ettertid har livet bydd på mer utfordringer i kroppen. Astma, allergi, fibromyalgi, endometriose og adhd har stått på rekke og rad for å gjøre livet mitt til en dans på roser full av torner. Og selv om jeg til tider har ville gi opp, så har noe dratt meg videre. De siste årene har vært tøffe matmessig, men jeg føler at jeg nå er på riktig vei igjen. Å finne igjen matgleden. Jeg vil finne igjen gleden ved å blogge. Ikke fordi jeg vil ha mange lesere, men fordi jeg ønsker at jeg kan hjelpe noen på sin vei inn i gluten og melkefritt kosthold. Jeg vil tilbake til start, for det var der jeg begynte. Jeg drømte ikke om en stor fancy blogg med masse lesere jeg kunne tjene penger på. Jeg drømte om å hjelpe noen som står der like fortvila som jeg var den gangen jeg begynte å endre kostholdet.

Når jeg ikke står på kjøkkenet eller leter etter ny inspirasjon, så finner du meg som regel i sofaen med håndarbeid, et hekletøy, en god bok eller noe annet kreativt i hendene. Jeg er jevnt over en kreativ person, men med alt for lite ro, helse og tid til alt jeg vil gjøre. Men jeg er ekte. Jeg viser mine kjøkkenkatastrofer, jeg blogger om det jeg selv spiser og jeg prøver ikke å være noe jeg ikke er. Jeg er til tider et kaos av motsetninger. Kreativ men uoppfinnsom, lat men energisk, matglad men uten matlyst. Det er en god porsjon galgenhumor og selvironi i meg, og med dette prøver jeg å lage en blogg som kan vise hvem jeg er, hva jeg liker og som kan hjelpe andre.