Indisk dal

Indisk dal kan man lage i ufattelig mange varianter. Dette er en litt modifisert versjon av Jaipur style dal, da jeg ikke får meg til å like cuminfrø uansett hvor mye jeg prøver. Men selve suppa er knallgod, og sammen med arabisk rispilaff, pakoras og papadams, så føler vi at vi spiser et herremåltid hele gjengen. Denne faller i god smak hos treåringen i hus også. Fenugreekfrø fåes kjøpt hos de fleste innvandrerbutikker rundt i landet.
3 dl gul mungdal bønner
2 liter vann
1/2 ts gurkemeie
2,5 dl gulrot
3-4 dl blomkål
1-2 ss olje
1 ts malt spisskummin
1/2 ts fenugreekfrø
1/2 grønn chili uten frø
1 ss fersk, revet ingefær
en neve fersk koriander eller bladpersille
salt
pepper
Legg mungdalen i vann, og la den ligge i en times tid før du setter den til kok. Skyll av bønnene, og ha i en stor kjele sammen med gurkemeie og vann. Kok opp, og la det koke i 15 minutter. Kutt opp gulrøtter og blomkål i små biter, og ha i kjelen når den har kokt i 15 minutter. La det koke til grønnsakene og bønnene er møre. Varm opp oljen, og ha i hakket chili, ingefær og fenugreekfrø. Fres kjapt, og ha i resten av krydrene. Hell over i suppa. Ha i koriander eller persille, og smak til med salt og pepper. 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar