Jakten på julegodteri 2016

I fjor rundt denne tida, lagde jeg et innlegg om allergivennlig julegodteri som jeg fant rundt om i butikkene. I år hadde jeg tenkt til å gjøre akkurat det samme. Så den siste tida har jeg vært på jakt både høyt og lavt i landets vanlige butikker. Bunnpris, Coop, Meny, Rema, Kiwi, Europris og Rusta har blitt besøkt, og jeg har fått satt sammen et utvalg av julegodteri uten gluten og melk. I år har jeg ikke funnet melkefrie mokkabønner, noe som jeg faktisk synes er skikkelig trist, da det er en av favorittene mine. Men jeg har funnet mye annet godt.

Hos Bunnpris fant jeg disse herlige små juleskumgrisene. Det er ikke skum på samme måte som vanlig juleskum, mer som en blanding av juleskum og marshmallow. Og de er skikkelig knallgode. Det er litt stiv pris på dem, da de koster 60 kroner for en pose, men om man skal ha en del julegodt, så er de betraktelig billigere hos http://www.sverigegodis.se/. Riktignok er portoen der litt stiv, men man tjener den fort inn om man bruker hodet litt. Følgende nettbutikk har også melkefri wienernougat og supertilbud på Cloetta sitt juleskum.

På Rusta fant jeg marsipangriser med sjokoladetrekk som er både gluten og melkefri. De hadde vanlige marsipangriser også, men ingenting slår jo marsipan med sjokolade for mitt vedkommende. Det finnes også marsipanposer med sjokoladetrukket marsipan fra Eiker Vekst som er melkefrie. Og for min del, er de den beste på markedet, men noe dyr. Litt usikker på om den går an å få tak i utenfor Drammensområdet da. Så skal ikke rope alt for høyt om den sånn sett. Men har funnet den både på Meny og Obs.

Juleskum er vel på mange måter det ultimate julegodteriet. I år har jeg funnet to melke og glutenfrie varianter. En på Europris, og Cloetta sin tradisjonelle juleskum. Cloetta sin har jeg funnet i omtrent alt jeg er i av butikker, så den er enkel å få tak i. Og på den nettbutikken jeg linket til over, har de nå 5 poser for 36 kroner tror jeg det var, så der kan man fort spare noen kroner med tanke på at en pose koster 20 kroner i butikken her for de små.

Ellers så må jeg i år virkelig rose Europris når det kommer til allergivennlig godteri. Her snakker man rett og slett en liten gullkiste for min del. Ferdige små julestrømper til 20 kroner, geletopper som smaker helt himmelsk, to forskjellige utgaver av juleskum, og store skumnisser. Marsipanbrød med sjokoladetrekk, både store og små, de store har gullpapir og de små har lilla papir i fempakning.
Også må jeg jo dra fram det melkefrie alternativet til After eight. Europris har en som heter Royal Mint som er knallgod! Nå begynner det å bli noen år siden jeg spiste After eight sist, fordi den jo inneholder melk nå. Før var en av typene deres melkefrie, men de har klart å få melk i alle sammen med årene. Men for meg, smaker Royal mint faktisk enda et hakk bedre enn After eight gjør. Og til en mye lavere penge. Rundt 35 kroner for en eske er virkelig ikke ille for en så god sjokolade.

3 Kommentarer

  1. Hei! Jeg ser at du bor i Drammen og ikke har funnet melkefrie mokkabønner. Det er en liten butikk i Heggedal som heter "Bakkal", de selger mørke mokkabønner fra Sunrise, jeg mener disse var helt melkefrie. De finnes også på lunsj.no, men jeg finner ikke noe stort bilde av innholdsfortegnelsen. Bakkal har Facebook-side, så det går an å høre med dem. 🙂

  2. Så supert. Jeg fikk også tips etter innlegget om at det skal finnes melkefrie på apoteket. Både Europris og Meny har hatt tidligere, så synes det er synd de har kutta dem ut. Takk for tipset 😀

Legg inn en kommentar