Jakten på julegodterier.

Når man ikke tåler gluten og melk, så er det fort gjort at det meste av julegodteri som finnes i butikken ikke kan spises. Jeg leter og leter hvert eneste år, og føler egentlig at utvalget bare blir mindre og mindre, fordi det stadig puttes melk i ting det ikke var melk i før. Der er Freia en versting! De hadde flere typer sjokolade jeg kunne spise før, både med og uten melkefett, siden jeg tåler det, men nå er det melk i alle sammen. Mens de andre selskapene gjør flere ting allergivennlige, så går altså Freia stikk motsatt vei. Så da er det bare ut og jakte.

Sjokoladetrukne hasselnøtter fant jeg på TGR til 15 kroner for 70 gram. De er knallgode, akkurat passe søte, og farlig avhengighetsdannense. Så jeg må nok en tur opp der for å snike til meg en pakke eller to til før jul.

Sjokoladelinsene (non stop lignende) som selges i løsvekt på Europris er gluten og melkefrie. Og faktisk veldig gode. Så det er jo helt genialt i forhold til pynting av pepperkakehus og lignende. Her har de falt i god smak både hos liten og stor. Og Europris fortsetter egentlig å overraske meg, for det er ingen andre steder jeg finner så godt utvalg i ting jeg kan spise av godteri.

Det tradisjonelle juleskummet (som ikke har sjokoladetrekk) har jeg alltid funnet gluten og melkefritt. Selv foretrekker jeg cloetta sin versjon med skumnisser, og de får man kjøpt både i store og små rundt omkring.

Siden After Eight har begynt å ha melk i sine sjokolader, så kan det være greit å vite, at Europris har sin egen versjon av disse sjokoladene, som er uten både gluten og melk. I tillegg koster den bare 35 kroner for en grei eske, noe som også er billigere enn After Eight. Og de er gode! Veldig gode!

Mokkabønner har alltid vært noe jeg har vært veldig glad i, men etter jeg ikke kunne spise melk og gluten lenger, så har det vært vanskelig å finne. Jeg fant noen på Europris for noen år siden, men de gikk ut igjen. I år derimot, så har de fått inn Jacobsen sine mokkabønner på Europris, som er uten gluten og melk. De koster rundt 25 kroner, men er absolutt verd pengene, for de er knallgode!

Julemarsipanen er alltid litt trist å gå glipp av synes jeg. Derfor er det bra at mange butikker får inn marsipanstenger fra Tyskland, som er knallgode og helt melke og glutenfrie. De pleier koste rundt 20 kroner, men er ganske store i størrelsen, så da går det an. Alternativt kan man selvfølgelig lage marsipan selv, eller kjøpe store pølser som man ruller og dypper i sjokolade. Men hvor deilig er det ikke å bare kunne gå og kjøpe litt og momse når man har lyst på? Det er den i gullfarget papir på bildet.

Og sist, men ikke minst…. gelestenger. Disse kjøper jeg hvert år på Europris. De koster rundt 25 kroner for 3 stenger, men de er så gode at de er verd prisen. Myke, seige og bare helt perfekte.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar