Jordbærkake.

Når poden maser om jordbærkake hele uka, så er det bare å begynne å lete etter inspirasjon. For jeg har faktisk aldri laget jordbærkake før. Og med et stort virrvarr av oppskrifter der ute og hente inspirasjon fra, så klarte jeg å få satt sammen en kake som ble knallgod og godt likt av både liten og stor. Håper den faller i smak.

150 gram melkefritt margarin
3 egg
2 dl sukker
3 ts vaniljesukker
3-3,5 dl toro fin kakemiks
1 boks ferske jordbær

Smelt margarinet. Pisk sammen egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. La margarinet avkjøle litt, og bland i. Start med å ha i 2,5 dl mel, ha så i litt og litt til røren er litt tykk, men fremdeles renner lett. Legg bakepapir i bunnen på en 22 cm sprinkelform, og smør kantene med margarin. Hell røren oppi. Kutt jordbæren i passe biter, og legg de forsiktig på toppen av røren. Stek kaken midt i ovnen, ved 175 grader i 45-60 minutter. Her varierer det litt fra ovn til ovn, men hvis det sitter fast røre på en kniv du stikker nedi, så er den ikke ferdig enda. Hvis den begynner å bli litt for mørk, så legg et bakepapir over den siste tiden av stekingen. Avkjøles i forma.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar