Juks på allergifritt vis.

Noen ganger så er det veldig fristende med enkle og kjappe løsninger når man vil ha noe godt. Og selv om jeg er glad i å lage mat og bake, og jeg får til gode ting, så er det ikke alltid jeg har lyst til å stå en halvtime og mikse og trikse med ting, så da tyr jeg til juks som de fleste andre. Ulempen er jo at når ting skal være uten gluten, hvetestivelse, melk og egg, så er det begrensa hva man har av alternativer for å jukse. For finner jeg noe uten det ene, så er det garantert noe av det andre i det. Men med årene har jeg funnet noen favoritter, og mange av de fra Iherb. Så jeg tenkte jeg kunne legge inn noen linker her, med litt forklaringer hva jeg gjør med de, sånn for inspirasjonens skyld. Har du lyst til å prøve noe av det, og ikke har handlet fra Iherb før, så kan du bruke koden QAN176, og få 5 dollar i avslag på første bestilling. Bare husk å holde deg under 200 kroner.

Brownies. Hvem er det som ikke liker brownies? Mye, litt seige og gode sjokoladekakestykker. Jeg har prøvd utallige mikser før jeg fant den her som virkelig falt i smak, også hos de uten allergi. Veldig enkel å røre sammen, går på to-tre minutter, og bare å ha over i en liten form og inn i ovnen.
http://www.iherb.com/Cherrybrook-Kitchen-Gluten-Free-Dreams-Fudge-Brownie-Mix-14-oz-397-g/32344

Normalt sett så er jeg fan av å lage sjokoladekake fra bunnen, men enkelte ganger, så forsvinner tida fra meg og jeg føler jeg ikke rekker å gjøre alt jeg skal. Så da tyr jeg til denne miksen. Den er litt kompakt i konsistensen når den er stekt, men veldig god og mørk. Jeg pleier å dele røra i to former på 20 cm fordi det da går fortere å steke den, og jeg får en litt jevnere kake utseendemessig. Også har jeg sjokoladesmørkrem på. Jeg kjører 250 gram margarin, 4 ss kakao, bittelitt kaffe og 400 gram melis med en mikser til den er fluffy og fin. Så har jeg litt mellom lagene, og resten rundt og oppå.
http://www.iherb.com/Cherrybrook-Kitchen-Gluten-Free-Dreams-Chocolate-Cake-Mix-16-4-oz-464-g/32347

Pannekaker og vafler var lenge noe jeg ikke fikk spist, for alt jeg prøve bare datt fra hverandre. Denne her funker, men jeg sliter litt med at vaflene sitter fast i jernet, så må ha mye smøring på under. Som pannekaker funker den helt knall! Og fordelen er at den har lite sukker i og, så det går faktisk an å bruke den både som vafler og pannekaker.
http://www.iherb.com/Cherrybrook-Kitchen-Gluten-Free-Dreams-Pancake-Waffle-Mix-18-oz-510-g/32342

Den største juksen jeg gjør, er å kjøpe ferdige chocolate chip cookies. Jeg har prøvd å bake egne og, men enten synes jeg de blir for mektige, eller så blir de myke. Og jeg liker små, sprø og gode kjeks. Så disse her ble kjapt en favoritt. Og jeg tuller ikke når jeg sier at jeg sikkert spiste 40 sånne esker på egenhånd mens jeg var gravid.
http://www.iherb.com/Lucy-s-Gluten-Free-Chocolate-Chip-Cookies-5-5-oz-156-g/34201

Enkelte av rettene mine så har jeg strøbrød i oppskrifta. Man kan selvfølgelig lage det selv, men det er jo så mye enklere å kjøpe det ferdig. Jeg brukte lenge en annen type, men siden de ikke har hatt den inne på en halv evighet og litt til, så har jeg begynt å kjøpe en annen type som er like god.
http://www.iherb.com/Orgran-All-Purpose-Rice-Crumbs-Gluten-Free-10-5-oz-300-g/35748#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=orgran&rc=28&sr=null&ic=8

Så håper jeg noen av disse faller i smak for dere andre der ute også.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar