Red velvet cake.

Denne kaken er en klassiker i USA. Og det er forståelig, for den er innmari god. Du kan fint bruke toro fin kakemiks i denne også, men da blir den noe tyngre, og jeg synes egentlig den er tung nok i konsistensen som den er. Siden den ikke inneholder melk, …

Amanduskake

Som lovet på Snapchat og Instagram i dag, så kommer nå oppskriften på Amanduskake. Navnet har den enkelt og greit fått fordi det ble den første bursdagskaka til minstemann i hus her som jo heter Amandus. Inspirasjonen til denne, fant jeg fra en amerikansk kokebok jeg har. Men ingenting kan …

Eplekake

Eplekake har alltid vært en av mine store favoritter på kakebordet. Og lykken var ganske så stor da jeg endelig fikk det til på en god måte for noen år siden. I begynnelsen, brukte jeg eggerstatning, siden jeg reagerte på egg en periode. Den er nå byttet ut med egg, …

Smuldrepai med rabarbra og blåbær

For endel år tilbake, så ble jeg introdusert for noe som ble kalt apple crumble. Altså smuldrepai med eple. Konseptet med smuldrepai har jeg tatt med meg videre til mange ulike bærpaier opp gjennom årene. Og også rabarbra de siste årene. Men jeg har slitt hele veien med at smuldredeigen …

Gulrotkake med vegansk ostekrem

Jeg har fått mange spørsmål den siste tida om oppskrift på gulrotkake, og hver gang har jeg måtte svare at jeg dessverre bare har oppskrift på gulrotmuffins. Så i dag slo galskapen inn, og jeg fant ut at dette måtte eksperimenteres med. Jeg hadde et heller mislykket forsøk på en …

Squashbrownies

Første gangen jeg hørte om squash i kaker, så var jeg veldig skeptisk. Selv om jeg elsker squash som en grønnsak, så hørtes det bare helt feil ut. Helt til jeg kom til å tenke på gulrotkake og hvor fantastisk godt det jo er. Ideen har vokst på meg, og …

Djevelsk mørk sjokoladekake.

Enkelte ganger så kommer jeg over oppskrifter som jeg tenker at dette må jeg prøve! Men så er det ingredienser i som ikke helt går overens med kostholdet jeg har til vanlig. Og da er det bare å legge hodet i bløt og prøve seg fram. Noen ganger blir det …

Smuldrepai med bær.

Denne kan lages både med friske og frosne bær, men den blir utrolig mye bedre med ferske bær, da de frosne ofte er sure og har mye vann i seg som da smelter ned i paien, så den blir vannete og bløt. 1 kurv jordbær 1 stor kartong blåbær 3 …