Karamellkake med vaniljekrem og bær.

Enkelte ganger så prøver man seg på en ting på kjøkkenet, og ender opp med noe helt annet, som nesten bare er enda bedre enn det man hadde planer om i utgangspunktet. Denne kaka her er et sånn hendig kjøkkenuhell som har falt i smak hos både store og små, allergikere og ikke-allergikere.

250 gram toro glutenfri kakemiks
250 gram sukker
1 ts natron
0,5 dl rapsolje
1 ts vaniljesukker
2,75 dl rismelk

1 pakke alpro kremfløte
1 pose vaniljesaus uten koking
2 dl rismelk

Jordbær og blåbær eller andre bær etter ønske.

Bland alt det tørre til kakebunnen i en bolle. Mål opp og bland rismelk og olje i en annen. Miks de to sammen i to minutter med en mikser. Om røren blir for tynn, så ha i bittelitt ekstra mel, men vær forsiktig, skal ikke alltid så mye til. Ha røren over i en springform som er 20 cm i diameter. Stekes på 175 grader i 40 minutter. Stikk ned for å sjekke steketiden, da noen ovner er litt ulike andre der. Ta kaken ut av ovnen, og la den hvile i 15 minutter før du fjerner springformen og legger kaka over på en rist. Akkurat dette er veldig viktig, ellers går dampen inn i kaken og du får en seig og klissete kake. 
Når kaka er helt kald, er det tid for å lage kremen. Pisk opp boksen med kremfløten uten å tilsette noe sukker. Bland sammen vaniljesauspulveret og rismelken, og pisk godt i et par minutter til den er tykk og seig. Bland vaniljedelen inn i kremen. Del kaken på midten, og ha på en dæsj med krem, legg på den andre kakedelen, og dekk hele kaken med krem. Pynt med bær. Må oppbevares kjølig pga kremen.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar