
Dette er en av mine favorittoppskrifter gjennom tidene. Den er fyldig, mettende og utrolig velsmakene. Den krever litt jobb i forhold til kikertene, men den er så innmari verd tida man bruker! Oppskriften er til en ganske stor porsjon gryte, men den fungerer godt etter den har vært fryst også. Så jeg pleier å lage den, spise til middag og fryse ned for å ha kjappe middager eller lunsjer senere. God både med ris eller brød med margarin på.
600 gram tørka kikerter
1 squash
1 aubergine
1 rød paprika
2 liter vann
1 ts sennepsfrø
3/4 ts hing
1 ts malt spisskummin
1 ts garam masala
3 ts karri
1 ts gurkemeie
1 liten boks tomatpure
salt
sukker
1 boks alpro matfløte
Legg kikertene i bløt over natta. Hell av vannet, og kok dem til de er møre (2,5-3 timer)
Skjær grønnsakene i terninger.
Varm litt olje i en kjele, ha i sennepsfrøene, og rør til de har poppet ferdig.
Ha i resten av krydderne, og fres det kjapt, før du heller i vannet.
Ha så i tomatpureen, og bland den godt i.
Kok opp, og ha i squash og paprika. La disse koke i sausen til de er møre.
Frityrstek auberginebitene.
Hell av kokevannet på kikertene, og ha i gryta sammen med auberginen.
Ha kikerter, augbergine og alpro matfløte i gryta.
Smak til med salt og sukker.
Legg inn en kommentar