Kjøttkaker

Noen ganger er norsk tradisjonell mat så ufattelig godt. Kjøttkaker er en av mine store favoritter, og egentlig veldig enkle å få allergifrie. Jeg pleier å blande karbonadedeig og kjøttdeig, fordi jeg synes vanlig kjøttdeig blir for fett, men man kan absolutt bruke bare vanlig kjøttdeig også.

500 gram kjøttdeig/karbonadedeigblanding
1 1/4 ss potetmel
1 dl rismelk
1/4 ts muskat
1/4 ts salt
1/4 ts pepper

Bland alt godt sammen i en bolle. Mange bruker mikser med eltekroker, men jeg er litt gammeldags og foretrekker å bruke henda og blande de godt. Form til kaker, og stek på middels varme i en stekepanne. La de steke 10 minutter før de snus, og så 10 minutter på andre siden, da blir de gjennomstekt. Serveres med brun saus, poteter og grønnsaker. 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar