
Plutselig ble blåbærbuskene her fulle av modne bær, og det ble så mye at små poder ikke klarte å spise de opp på egenhånd. Så da måtte jeg sette fantasien i sving og forvandlet dem til en fantastisk god kladdkake med vaniljekrem i. Jeg lagde flere kaker, og delte ut til venner, familie og barna på sfo, og det var en unison lovprising fra alle sammen. Så denne kan jeg virkelig anbefale! Og det beste med den, er at du trenger ikke noe fancy utstyr for å lage den heller. En håndvisp og en bolle, og du er i mål.
3 egg
2,5 dl sukker
150 gram margarin uten melk
3,5 dl toro fin kakemiks
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
ønsket mengde blåbær eller andre bær
2 dl vaniljekrem
Pisk sammen egg og sukker i en bolle for hånd. Du trenger ikke å lage eggedosis, men litt fluff er fint.
Smelt margarinet, og bland i eggeblandingen.
Ha i vaniljesukker, bakepulver og mel, og rør til den er klumpefri.
Ha i litt mer mel hvis røren blir for tynn. Er røren for tynn, så hever kaken over bær og krem i ovnen. Smaken er like bra, men den ser ikke like fin ut da.
Bruk en liten form på ca 20×30 cm. Kle med papir.
Hell all røra over i formen.
Strø over blåbær, og legg vaniljekremen i klatter mellom bærene.
Stekes på nest nederste rille ved 175 grader i 45 minutter. Legg over et bakepapir ca halvveis i steketiden, så den ikke blir brent.
La kaken hvile i 10-15 minutter før du lemper den ut på en rist.
Avkjør helt før du skjærer den opp.
Legg inn en kommentar