Kladdkakebrownie med hasselnøtter og sjokoladefluff.

Kladdkake er noe jeg aldri har prøvd meg på før. Tanken på deigete kake har liksom ikke fristet noe særlig. Men så kom jeg over ei oppskrift jeg synes frista. Det tok noen runder før den ble bra, og med mye justeringer på ulike ting, men endelig satt den. Det er ei sukkerbombe uten like, og for min smak er den nok litt for søt, selv om den er god. Men gjestene jeg serverte den til, synes den var helt nydelig. Eller som mamma sier “kaker skal smake søtt”!

 

4 egg

5 dl sukker

200 gram melkefritt margarin

1 dl alpro kremfløte

100 gram melkefri sjokolade (54%)

2,75 dl Shcär mix c

1,5 ss kakao

2 dl hakkede mandler

 

FLUFF:

Resten av boksen med kremfløte

100 gram melkefri sjokolade (54%)

 

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis.

Smelt margarinet i en kjele, og bland i alpro kremfløte.

Brekk sjokoladen i biter, og rør ned i margarin/fløte blandingen. Rør til den har smeltet helt.

Ha blandingen i eggedosisen, og visp godt.

Ha i alt det tørre, og visp det godt sammen.

Bruk en form på 25×30 cm, og fordel røren i.

Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 30 minutter.

 

Avkjøl kaken helt før fluffen lages.

Pisk kremfløten stiv.

Smelt sjokoladen, og avkjøl den litt.

Ha sjokolade i krem, pisk godt, ha på sprøytepose og dekorer.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar