Kokosmakroner (med egg)

Disse er helt gluten og melkefrie, men har egg i seg for de som tåler det. Jeg har en oppskrift på eggfrie kokosmakroner og, som ligger under kategorien “julekaker”. Denne oppskrifta er jeg vokst opp med. Mormor bakte disse hver jul da jeg var lita, og de er like gode i dag som den gangen. 
 
500 gram kokosmasse
400 gram sukker
6 egg
 
Bland kokosmasse og sukker i en bolle. Skill eggene, og stivpisk eggehvittene. Jeg pleier å skille ett og ett i en egen liten skål, for å være sikker på at det ikke kommer plomme med i hvitten, da stivner den nemlig ikke. Gni plommene inn i kokosblandingen, og vend forsiktig i eggehvitten. Sett med teskje på en bakeplate, ha litt avstand, for de eser ganske godt i stekingen. Stekes ved 180 grader i 20 minutter. La de hvile i rundt om 5 minutter før du legger de over på ris for avkjøling, da setter de seg litt, og detter ikke fra hverandre når du flytter dem.
SAMSUNG CSC

Comments

Legg inn en kommentar