Kokosmakroner

Jubelen stod høyt i taket ute på kjøkkenet i dag da jeg fikk til eggefrie kokosmakroner for første gang. De blir selvsagt ikke 100% lik de jeg lagde med egg før, men de er supergode og absolutt godkjent, også av mannen i huset 🙂

50 gram margarin
5,5 dl revet kokos
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
bitteliten dæsj med lys sirup
1 ts fiberhusk
1,75 dl vann

Bland det tørre i en bolle. Smelt margarinet. Ha vann og fiberhusk i en kjele og kok opp, rør godt, og la det koke til en klissete masse. Bland alt sammen i bollen med det tørre. Krever litt innsats å få det sammen pga konsistensen på vann/fiberhuskblandingen. Om det trengs, så ha i en liten dæsj vann til. La røren svelle i 10 minutter. Bruk en teskje og sett små topper på en bakeplate. Ha litt avstand, for de flyter ut litt. Jeg fikk rundt om 23 makroner ut av en sånn dose med røre. Stekes ved 200 grader i 15 minutter.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar