
Jeg elsker kransekake. Så til de grader også! Men jeg har aldri turt å prøve å bake det selv. Etter å ha lest så mange steder hvor vanskelig det er, så har jeg blitt skremt fra det. Så jeg har kjøpt ferdige kaker i butikken, med varierende hell på smak og konsistens. I fjor kastet jeg meg ut i det, og tenkte at dette får bare bære eller briste. Og for praktisk plass i fryseren, så valgte jeg å lage stenger i stedet for ringer. Og joda, de sprekker litt her og der… men smaken! Å kjære vene for en smak og konsistens. Det kan ikke sammenlignes med noe jeg har kjøpt i hvert fall. Det er mange som skålder halvparten av mandlene før de lager kransekake. Jeg gjør ikke det. Det gir en litt mørkere kake, men minst like god! Disse er seige, også når de tas opp av fryseren, veldig smakfulle og en stor suksess hos absolutt alle som har smakt dem! Og ikke er de vanskelige heller! Det er jo det beste!
500 gram melis
500 gram mandler
3 store eggehvitter (str L)
1 ss glukosesirup
Mal mandlene, helst med en håndkvern.
Fjern eventuelt større biter i mandelmelet.
Bland melis og mandler sammen i en bolle.
Tilsett glukosesirup og en eggehvite. Rør det inn.
Tilsett de to siste hvitene en av gangen.
Kna deigen godt, hell den ut på benken og kna den sammen til en klump.
Knip av små baller, rull til pølser og sett på plate.
Stekes ved 200 grader i 8-10 minutter.
Avkjøl og dekorer med melis eller sjokolade om ønskelig.
Legg inn en kommentar