Kremet pasta med laks og grønnsaker.

Jeg har alltid vært veldig skeptisk til kombinasjonen laks og pasta. I hodet mitt har det vært en kombinasjon som ikke fungerer. Men så fant jeg en oppskrift inne på Instagramkontoen til Kronisk matlei som så vanvittig god ut! Og da måtte jeg bare lage min egen vri på den, så den skulle fungere som gluten og melkefri. Og jeg tuller ikke, når jeg sier at hele huset her har forelsket seg i retten. Ikke bare er den god, men den er hylkjapp å lage også!

 

400 gram glutenfri pasta

1/2 brokkoli

1-2 gulrøtter

1/2 purre

1/2 blomkål

1/2 pose aspargesbønner

400 gram laks

1 boks alpro matfløte

1 dl vann

1,5 ss helios grønnsaksbuljong

salt og pepper etter smak

 

Kok pastaen etter anvisningen på pakningen.

Skrell og skjær gulrøtter i biter.

Skjær resten av grønnsakene i passe store biter.

Kok opp gulrøttene i en solid mengde vann, la de koke i fem minutter.

Ha så i resten av grønnsakene. Kok opp, skru av platen og la de stå til det slutter å boble.

Skjær laksen i terningen, og stek den lett i litt melkefritt margarin.

Hell over matfløte og vann, og tilsett grønnsaksbuljong og litt pepper.

La det putre lett med forsiktig omrøring i et par minutter til laksen er ferdig.

Hell av vannet på grønnsaker og pasta.

Bland grønnsakene inn i sausen.

Fordel pasta på tallerkener, sausen på toppen, og topp det hele med revet melkefri parmesan fra Violife.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar