Kylling chop suey

En av de mest populære kinesiske rettene jeg kan tenke meg, er chop suey. Som regel med biff eller kylling. Og jeg skal ærlig innrømme, at når jeg er på kinarestaurant, så er det som regel kylling chop suey eller stekt ris, jeg tyr til. Det er nok også det jeg oftest lager hjemme når jeg skal lage kinesisk mat. Og det er egentlig latterlig enkelt å lage selv, og man kan velge akkurat de grønnsakene man selv ønsker. Vi er veldig glad i masse grønnsaker når jeg lager den her hjemme. Så det bærer nok oppskriften også preg av. Men grønnsaker er jo bare sunt, og smaker helt nydelig når det kommer i en god woksaus. Og siden man spiser litt med øynene også, så er det jo bare et pluss at retten er fargerik av grønnsakene.

2 kyllingfileter

2 gulrøtter

1 boks minimais

1 boks vannkastanjer

4 store sjampinjonger

1/3 kinakål

1 liten rød paprika

5 dl gluten og melkefri hønsebuljong

3 ss maisstivelse

2 ss glutenfri soyasaus

litt olje til steking

Skjær grønnsakene i passe store terninger, men skjær kinakålen i brede strimler, siden den krymper en del i stekingen. Wok alt sammen til det er mykt, men enda litt sprøtt. Sett til side.

Skjær kyllingen i terninger, og stek den gylden i woken. For ekstra mør kylling, kan terningene legges i en marinade av 1 ts rapsolje, 2 ss glutenfri soyasaus og 1 ts maisstivelse i 10 minutter før steking.

Løs opp buljongen, og bland i maisstivelsen. Hell over kyllingbitene, og rør godt hele tida mens det tykner. Ha i soyasausen, og grønnsakene. Serveres med ris.

Be the first to comment

Legg inn en kommentar