Kylling og linsesuppe.

Denne suppa her fant jeg opprinnelig på en annen blogg, men jeg klarer jo aldri helt å følge en oppskrift, så med mine endringer, ble det til en litt annen suppe enn bloggen opprinnelig sa. Uansett er den knallgod. Den metter godt, og er like god dagen etterpå også.

 

1,5 kilo kyllinglår

2 løk

vann

2 laubærblad

4-5 gulrøtter

3 esker ferdige grønne linser

salt

pepper

fersk persille

 

Varm litt olje i en stor kjele, og fres kyllinglårene til de får en grei stekeskorpe.

Ha løk og laubærblad i kjelen sammen med kyllingen, og hell på vann til det dekker kyllingen med god margin.

Sett på lokk, kok opp og senk varmen.

La de småkoke i 1 time.

Bruk en hull sleiv og løft ut kyllinglårene fra kjelen.

Skjær gulrøttene i skiver, og ha i. La det koke til gulrøttene er møre.

Plukk fra hverandre kyllingen. Fjern skinn og bein, og del bitene i passe store biter.

Ha kyllingen tilbake i suppa.

Hell vannet av linsene, og skyll dem godt. Ha de over i suppa.

Smak til med salt og pepper, og ha oppi en god neve fersk persille.

 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar