Kylling og spinatsuppe

Denne suppa fant jeg inspirasjon til fra et matblad jeg abbonnerer på inne på Zinio. Men som alltid så må det justeringer til, og jeg er helt håpløs på det å følge oppskrifter, så jeg har gjort noen endringer, og fått til den beste kyllingsuppa jeg noen gang har smakt. Jeg bomma bittelitt på pastamengden da jeg testa den i dag, så det ser ut som fryktelig mye pasta, og det er det og. Men oppskriften har mindre pasta enn jeg hadde i, så bare å følge oppskriften.

2 ss olivenolje
3 kyllingfileter 
3 stenger fra en stangselleri
1 løk
1 bunt vårløk
3 gulrot
3 terninger hønsebuljong
2 liter vann
150-200 gram makaroni
125 gram aspargesbønner
en solid neve bønnespirer
1/2 pose frosne spinatputer fra Eldorado
1 ss sterk saus (chili)
2 ss persille
pepper etter smak

Kutt grønnsakene i passe biter og tin opp spinaten. Ta en stor kjele, og varm opp oljen. Stangselleri, løk og vårløk surres til det er bittelitt mykt. Ha i kyllingfilet i terninger/strimler, hønsebuljong, vann og gulrot. Kok opp, og la det koke i 10-15 minutter. Ha i makaroni i ønsket mengde (på bildet hadde jeg 250 gram i ), aspargesbønner og bønnespirer, og kok til makaronien er ferdig. Klem spinaten for vann, og ha i sammen med sterk saus, persille og pepper. Var den, og suppa er klar for servering. 

Be the first to comment

Legg inn en kommentar